Dagboek Pups

 

 

21 mei

De dag des oordeels!!!! Vanmorgen is de eerstgeborene pup als laatste opgehaald en daarmee is er een eind gekomen aan een zeer drukke maar heel erg leuke periode en rest ons niets anders dan een huis wat nodig een sopbeurt nodig heeft en...........heel veel leuke en mooie herinneringen. Met alle pups gaat het heel goed. We missen ze maar zijn toch ook toe aan wat nodige rust.

Ik wil mijn gezin en met name Caitlin bedanken voor de steun en hulp. Zonder hen was het niet gelukt. Ook Sia wil ik heel hartelijk bedanken voor haar steun en steeds weer opbeurende woorden wanneer ik het even niet meer zag zitten, vooral als het ging over de voeding van de pups. En natuurlijk mijn bijna buurvrouw en vriendin Francis die allerlei hand en spandiensten heeft verricht, van werpkist soppen tot flesjes geven en poepruimen en oppas. Heel, heel erg bedankt.

Ik wens alle pupeigenaren heel veel succes met hun hond toe en hoop dat ze vele jaren plezier hebben met en van hun hond.

20 mei

Toen ik opstond vanmorgen liep Amber door de huiskamer en was ze dus ontsnapt, maar er is niks gebeurd. Ze is lekker mee geweest naar het bos, loopt gewoon over de houten bruggetjes en vindt alles interessant. We proberen haar ook meteen een beetje zinderlijksheidstraining te geven en ook dat gaat al best goed. We moeten nog even genieten.

19 mei

Vanmiddag is Mara opgehaald, onze favoriet. We vonden/vinden ze natuurlijk allemaal lief. Nu is er nog maar 1. Gisteravond hebben we Amber mee genomen naar de hondenclub en heeft ze heerlijk geslapen op schoot bij Caitlin. Vannacht hebben we Zerline bij Amber laten slapen en we hebben haar niet gehoord.

18 mei

Het voordeel is wanneer er niet meer zoveel zijn dat je makkelijker iets kan ondernemen. Daarom ben ik vanmorgen met de drie overgebleven pups naar het schoolplein geweest. Vanmiddag is er weer een pup opgehaald. Toen waren er nog maar twee. Met deze twee zijn Caitlin en ik naar de markt geweest.

17 mei

Vandaag is het blonde meisje opgehaald. Toen waren er nog maar drie.

16 mei

Vandaag zijn er weer twee pups opgehaald. Na het avondeten zijn René en ik even met de overgebleven pups naar buiten geweest. Dat is een heel evenement. De pups lopen voor en door je benen maar vinden het wel heel erg leuk.

15 mei

Zerline is nog behoorlijk ziek geweest, ernstige darmontsteking. Ze had zo'n pijn dat ze bijna niet kon lopen. Ze tilde steeds 1 voor 1 haar achterpoten op zo'n kramp had ze. Ze wilde ook niks met de pups te maken hebben. Dus vrijdag nog bij de DA geweest en pillen gekregen. Gelukkig knapte ze al in de loop van vrijdag op.

Afscheid nemen. Dat valt niet mee. Maar de nieuwe eigenaren zijn zo gelukkig en dat maakt het afscheid nemen draaglijk, hoewel ik toch wel moest slikken. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Ik krijg niet het idee dat Zerline de pups mist die al weg zijn. Ze heeft ze vanmiddag nog laten drinken maar ik denk dat er nu nog maar heel weinig melk is. Vanavond heeft ze wel anderhalf uur met de pups gespeeld en dat gaat niet altijd zachtzinnig.

 

12 mei

Vandaag is de tweede nestcontrole geweest en hebben Ali en Ans alle 8 pups nagekeken. Over het algemeen genomen waren ze erg tevreden, mooie vachten en voeten, goede staarten, soms wat lage ooraanzet maar het totaal beeld is prima. Ook nu waren de puppen vrij en vriendelijk en onderzoekend. De bestelde halsbandjes waren er ook zodat we nu ook met de pups op straat kunnen.

11 mei

Vandaag was de puppy GO test. GO staat voor gedragsontwikkeling. We konden terecht in de tuin van mijn vriendin en steun en toeverlaat Francis. Hier werd een deel afgezet van ongeveer 12m2 en werden de puppen om de beurt hier in gezet en werd de test afgenomen. Het gaat te ver om de hele test te beschrijven maar wat naar voren kwam was dat over het algemeen de pups erg sociaal zijn, een goed temperament hebben, niet schrikkerig zijn, een goed herstel hebben, erg ontspannen zijn en een zelfoplossend denkvermogen hebben. En bovendien zijn ze allemaal nog mooi ook. Ik vond het erg leuk om naar de test te kijken en te zien hoe alle pups het deden.

10 mei

De tijd vliegt ineens voorbij. Alle afspraken met de eigenaren zijn gemaakt om ze op te halen. Gisteren hebben de pups voor eht eerst regen mee gemaakt. Dat vonden ze niet erg maar ze werden wel erg vies van de modder. Ook binnen werd het een vieze prutzooi. Gelukkig heeft de hovawart wel een makkelijke vacht, dus een borstel erdoor en dan zien ze er weer toonbaar uit. We hadden ze ook een pensstokje gegeven, dat vonden ze erg lekker maar ze werden er wel een beetje dominant van, ze verdedigden het alsof het een kostbare prooi was. Uiteraard konden wij het wel gewoon afpakken.

5 mei

Alle pups zijn gechipt door de Raad van Beheer. Tevens zijn de registratiepapieren afgeleverd en krijg ik van de week de stambomen. Wie de indruk had dat de pups het heel leuk vonden bij de dierenarts moet maar niet naar onderstaand filmpje luisteren!

4 mei

Vandaag met alle pups naar de dierenarts geweest. Het was een hele beleving. We hadden de bench in de auto gezet en toen alle pups erin. Bij de dierenarts hebben we de bench met pups uit de auto gehaald. Eén voor één heeft de dierenarts de pups nagekeken en ingeënt tegen hondenziekte en parvo. Alle pups zijn gezond verklaard. Bij 3 pups is een heel klein navelbreukje geconstateerd. Bij het reutje is 1 teelballetje nog niet ingedaald. Thuis zijn alle pups nog ontwormd en toen hebben ze heel lang geslapen.

2 mei

We hebben de ruimte in de tuin vergroot, ze mogen/kunnen nu ook door de aarde banjeren en dat doen ze met veel plezier. Ze zitten ook regelmatig voor in de tuin, daar zijn veel andere geluiden en er lopen geregeld mensen en andere honden langs. Ook horen ze verkeer. Heb wat geoefend met een paraplu, open dicht open dicht. In het begin vonden ze het wat eng maar al gauw keken ze er niet meer van op. We strooien nu elke dag wat brokjes op de grond en dat vinden ze heel leuk. Morgen weer een nieuwe poging om het uit een bakje te laten eten.

28 april

Die brokjes waren nog geen succes. Doordat het erg uitzet hadden ze totaal geen honger en een ontlasting........ nou daar werden we niet vrolijk van. Dus volgende week maar opnieuw proberen. De puppen willen meer ruimte, de afgeschermde ruimte in de tuin kan ze niet meer zo boeien, dus daar moeten we een oplossing voor zoeken. Ze lopen ook regelmatig door de huiskamer, dat vinden ze reuze interessant. De nagels zijn ook weer genknipt en ook zijn ze weer geborsteld.

24 april

We hebben de werpkist weggehaald. De pups lagen er toch niet meer in en zo konden we wat ruimte creëren. Op de plek van de kist staat nu een bench zodat ze daar aan kunnen wennen. De ruimte binnen is wel iets kleiner geworden maar de pups zijn een groot deel van de dag buiten en vermaken zich daar optimaal. Ze krijgen 4 keer per dag vlees en drinken nog 2 keer bij Zerline en........slapen 's nachts door. Morgen gaan we beginnen met brokjes. Ik zal ze eerst weken maar met hun nu toch al scherpe tanden kunnen ze de brokjes vast gauw zonder te weken eten.

22 april

Het is heerlijk om naar de pups te kijken als ze spelen en natuurlijk om samen met ze te spelen. Maar ik denk dat ze het wel een beetje warm hebben want vandaag hebben ze een groot deel van de dag geslapen. Vannacht hebben ze ook voor het eerst doorgeslapen. Wij hopen dat ze dat natuurlijk vanaf nu elke nacht gaan doen.

20 april

Vandaag zijn de pups weer ontwormd en hebben ze nieuw speelgoed gekregen, ballenbakballen en bloempotjes. Ze maken meteen dankbaar gebruik van deze nieuwe spullen.

19 april

Vanmiddag zijn er 2 mensen geweest van de HCN voor nestcontrole. Ze hebben per pup gekeken naar hoofd, oorgrootte, ooraanzet, voeten, staartlengte, vacht, vachtkleur, pigment, oogkleur, maar dat was nog niet te zien, totaalplaatje en gedrag op tafel. Alle pups zijn goedgekeurd op wat kleine schoonheidsfoutjes na. Het gedrag op tafel was vrij en speels, niet onder de indruk.

18 april

De pups gaan steeds leuker met elkaar spelen, maar soms hebben ze ook ruzie en bijten ze even flink in elkaar. 2 tellen later liggen ze dan weer heerlijk naaste elkaar te slapen. Zerline heeft vandaag ook met de pups gespeeld, heel leuk om naar te kijken. Op de fotopagina staat een filmpje van de spelende pups.

17 april

We hebben weer een druk weekend achter de rug, met veel puppenbezoek. We hebben mazzel met het prachtige weer, zodat de hele dag de deur open kan staan en de pups in en uit kunnen lopen. Ze vinden alles interessant en zijn voor niks bang. Onze oudste dochter was er en die had haar hond van 14 weken mee, dat vonden ze erg leuk. Ook de valkparkiet stond buiten, daar hadden ze ook geen moeite mee. Een van de bezoekers had een lachzakspeelbeest meegnomen.

15 april

De puppen groeien allemaal erg hard en worden steeds meer hond. Ze lopen nu heel gemakkelijk en rennen zelfs af en toe, dat gaat nog niet zo soepel dus vallen ze weer om. Vanmorgen zijn ze een hele tijd voor buiten geweest en 's middags heeft de achterdeur open gestaan en konden ze in en uit lopen.

13 april

Hoera, Zerline is jarig vandaag, 3 jaar jong geworden. Met de pups gaat het uitstekend. Ze eten het vlees al uit de bakjes. Ook de melk geven we in een bakje dat gaat makkelijker dan met de fles. Uiteraard drinken ze ook nog bij Zerline. Ze gaan nu ook met elkaar spelen. Daar heb ik een filmpje van gemaakt en dat is te zien op de fotopagina.

11 april

Op zondag hebben we veel pupbezoek gehad. Mooi om te zien dat Zerline het prima vindt dat iedereen de pup oppakt en op schoot heeft. Ze houdt alles wel nauwlettend in de gaten. Alle lekkere koekjes die iedereen meeneemt voor de honden doen het natuurlijk erg goed. De meeste pups zijn boven de 1300 gram. We zijn begonnen met het geven van vlees. Elke pup krijgt 5 gram. Het eerste hapje vonden ze vreemd maar daarna leken het wel piranha's, behalve het reutje, die vond het niks en spuugde het weer uit. Ook zijn ze vandaag voor het eerst even buiten geweest. Ze piepten er lustig op los en vielen uiteindelijk allemaal in slaap.

9 april

Vandaag de werpkist een andere plek gegeven in de huiskamer, zodat wij wat meer loopruimte hebben en de pups ook voldoende ruimte hebben om eruit te gaan. Dat gaat nog niet vanzelf maar als wij ze op de grond zetten dan gaan ze direct op onderzoek uit. Verder slapen ze natuurlijk nog steeds heel veel, maar ze gaan ook met elkaar spelen en gisteren nam een van de pups een puppy flosje in de bek. Heel leuk om te zien. We hebben ook de namen van de pups op een rijtje. Hieronder staan ze genoemd met de betekenis erbij.

bandje rood: blonde reu: Aias, de beweeglijke

bandje rose: zwartblonde teef: Athina, godin van de wijsheid

bandje lichtblauw: blonde teef: Aglaia, schoonheid, glans

bandje zwart: zwartblonde teef: Alcina, sterke wil

bandje geel: zwartblonde teef: Arethi, gave, schoonheid, deugd

bandje lila: zwartblonde teef: Aspacia, welkom, lief

bandje groen: zwartblonde teef: Alathea, waarheid

bandje donkerblauw: Anthe, bloem, bloesem

Dit zijn de namen die straks op de stamboom komen te staan. Uiteraard kunnen jullie zelf een roepnaam voor jullie pup verzinnen.

6 april

De tijd vliegt, vandaag zijn de pups al 2 weken. En...het gaat goed met ze. Op één na zijn ze allemaal de kilo gepasseerd. Met Zerline gaat het gelukkig ook weer goed, wat het geweest is weten we niet maar we houden het op een steek van een beest. Het was ook weer tijd om de nageltjes te knippen en vandaag zijn ze alle acht ontwormd. Ze beginnen nu goed te lopen en vechten om de tepel. Alle oogjes zijn open en van sommige zien we ook dat de oortjes open gaan. Het wordt steeds leuker. Ook het puppenbezoek komt op gang.

4 april

Wat gaat de tijd snel. De pups doen het goed, vandaag weer tijd om de nageltjes te knippen en we hebben portretfoto's gemaakt, voor zover dat lukt, want voor je het weet zijn ze weggelopen. Er zijn 2 pups nu boven de kilo, van 6 zijn de oogjes open, maar of ze al wat zien dat is nog niet duidelijk.

Met Zerline gaat het niet helemaal goed. Van het weekend had ze een opgezet hoofd en ook haar oren waren helemaal opgezwollen. Omdat ze denk ik ook wel pijn had was ze erg onrustig en had ze ook niet het geduld om de pups te voeden. Daardoor loopt ook haar melkproductie terug. Het gaat gelukkig vandaag beter met haar, maar we gaan vanmiddag toch nog maar even naar de dierenarts.

1 april

Gelukkig groeien de pups heel goed. De zwaartse is al boven de 900 gram. Ze passen eigenlijk al niet meer in de bak. (zie foto)Af en toe maken ze al blafgeluidjes en proberen ze op hun 4 pootjes te lopen. Geweldig om te zien hoe ze hun evenwicht proberen te bewaren om vervolgens door een andere pup omver te worden gelopen.

30 maart

De pups groeien als kool, Zerline gaat er steeds makkelijker mee om. Bij sommige zie je al dat de oogjes een beetje open gaan, het worden spleetjes. En ze gaan al echt lopen op 4 pootjes. Ze gaan ook al plassen en poepen zonder dat Zerline ze likt.

29 maart

Het gaat helemaal super met moeder en pups, ze zijn wederom weer aangekomen. We hebben ons eerste kraam cadeau ontvangen, een mini kip met geluid en een klein flosje. Ze bewegen echt snel en zijn behoorlijk sterk, ze vechten voor de tepels en duwen elkaar vervolgens opzij om er zelf bij te kunnen. Sommige beginnen al te lopen, tenminste ze staan dan op hun achterpoten wanneer ze rondkruipen.

28 maart

Vanmorgen alle pupjes weer gewogen en ze zijn allemaal aangekomen. Ook hebben we de nageltjes geknipt en neem van mij aan dat is geen gemakkelijke klus. Die kleine pootjes met nog kleinere nageltjes, maar Caitlin is er erg goed in. Ook geven we elke pup een beetje bijvoeding. Het is wel leuk hoor om ze een flesje te geven.

27 maart

Gisteren en vannacht om de 2 uur de pups aangelegd om de melkproductie te stimuleren. De pups zijn gelukkig gegroeid.

26 maart

We hebben een rustige nacht gehad. De pups zijn ook weer gegroeid. Ben toch voor de zekerheid nog even met moeders naar de DA geweest, maar het gaat gelukkig beter.

25 maart

Gaandeweg de ochtend merkte ik aan Zerline dat het niet zo goed met haar ging. Ze had koorts en was erg onrustig. Dus de DA gebeld en die vond het raadzaam om toch een röntgenfoto te maken. Gelukkig was daar op te zien dat er geen pup was achtergebleven, anders had ze nog moeten worden geopereerd. Met een hoeveelheid pillen en nog een injectie konden we gelukkig weer huiswaarts keren. Gedurende dag dag werd ze gelukkig rustiger en wilde ook de pups weer verzorgen.

Vandaag ook de brief naar de Raad van Beheer gestuurd met de namen van de pups. Ik hou ze nog even geheim, maar verklap dat alles met een A begint en dat het Griekse namen zijn. Uiteraard kunnen jullie straks je hond die naam geven die jullie leuk vinden.

25 maart

We genieten van het gekrioel in de kist, alle puppen zijn zeer beweeglijk. Zerline verzorgd ze heel goed, is niet bij ze weg te slaan. Ik heb ze uiteraard weer gewogen en gelukkig zijn ze nu allemaal aangekomen.

24 maart

We hebben lekker geslapen vannacht. Vanmorgen de pups gewogen, de meeste zijn gelukkig aangekomen. Alles ziet er tevreden uit.

23 maart

Vanaf maandagavond was Zerline al erg onrustig. Ze moest er vaak uit ook 's nachts. Dinsdag 22 maart was Margreet, die zou helpen bij de bevalling, vanaf half elf aanwezig maar om half vier 's middags is ze weer naar huis gegaan want toen was er nog steeds niks aan de hand, alleen dat Zerline erg onrustig was. 's Avonds om half tien was ze er weer. Rond half twaalf ben ik lekker op de grond gaan zitten met Zerline half op schoot. Daardoor zag ik ook dat ze zichzelf steeds aan het likken was tot ik een plas water op de grond zag liggen. We hebben haar gauw in de werpkist gedaan en de rest van het gezin wakker gemaakt. De eerste pup, een zwartblond teefje is om 0.03 geboren, het kopje eerst. Geboorte gewicht 541 gr.Zerline wist in de eerste instantie niet zo goed wat ze ermee aanmoest maar met wat aansporing ging het daarna goed. De tweede pup, een zwartblond teefje kwam om 0.43, ook met het kopje eerst, gewicht 450 gr. Om 1.14 kwam de derde, een zwartblond teefje, het kopje eerst, gewicht 405 gr. Om 1.26 werd als vierde de blonde reu geboren, kopje eerst, gewicht 504 gr. Om 2.00u werd het vierde teefje geboren,weer zwartblond,kopje eerst, gewicht 497 gr. Om 2.05 werd het vijfde teefje geboren, zwartblond, kopje eerst, gewicht 447 gr. Om 2.56 werd het zesde teefje geboren, blond, kopje eerst, gewicht 495 gr.

We dachten toen natuurlijk dat ze klaar was, maar zagen toch nog steeds weeën. Dus de dierenarts gebeld, maar we moesten ons geen zorgen maken. De pup zat ver weg in het geboortekanaal en moest dus een lange weg afleggen. Inderdaad, om 5.13 werd het zevende en laatste teefje geboren, zwartblond, kopje eerst, gewicht 497 gr.

We wisten dat het toen klaar was, hebben Zerline uitgelaten en de werpkist schoongemaakt. Ze had er een grote bende van gemaakt. De vetbedden die erin lagen kreeg ik met een schaar niet doorgeknipt maar zij scheurde ze gewoon met haar achterste kiezen aan gort. Mijn hulpen zijn naar huis gegaan, René is naar zijn werk gegaan. De kids waren al naar bed en ik ben op de bank gaan liggen en heb alles nog eens de revue laten passeren.

 

21 maart

Vanaf vrijdag is Zerline eigenlijk steeds in de werpkist, vooral 's avonds is ze erg onrustig. Afgelopen nacht heb ik op de bank geslapen maar tot nu toe is alles rustig. Ze hijgt wel veel en moet heel vaak naar buiten.

19 maart

Gisteren de werpkist schoongemaakt. 's Avonds was ze erg onrustig, ging zelf steeds in de kist en ging graven en krabben maar haar temperatuur is nog erg stabiel. Vandaag is alles weer rustig.

16 maart

Vandaag Zerline laten wegen, ze weegt nu 34,65 kilo. Ook komt er al wat melk uit de tepels.

14 maart

Zerline is echt zwanger, ze schommelt als ze loopt. Ver lopen kan ze niet meer en ze wil steeds graag terug naar huis. Ze eet nog steeds heel goed. Ik heb wat foto's van haar gemaakt, terug te zien in het fotoboek.

7 maart

Vandaag Zerline weer even laten wegen. Vorige week was ze 30,4 kilo en nu weegt ze al 31,8 kilo. Het gaat dus goed met haar. Ze wil niet zo ver meer lopen en ook ligt ze al regelmatig te kreunen en te steunen. Ze is ook soms misselijk maar ze heeft nog steeds veel honger, eten wil ze dus wel. Ze vind het heerlijk om op schoot te hangen maar dat gaat niet meer.

1 maart

Het gaat goed met Zerline, ze wordt al dikker en ze heeft een mega honger, zelfs zoveel dat ze in de auto een half potje met drop heeft leeggegeten. Gelukkig is ze er niet ziek van geworden. De werpkist is klaar, maar ze vindt het niks om er in te liggen. Dus geven we steeds koekjes erin, maar zodra ze op zijn springt ze er weer uit. In het fotoboek pups staan foto's van de werpkist.

16 februari

Onderstaand een filmpje van de echo.

 

14 februari

Op de echo heb ik 2 hartjes zien kloppen, dat zegt verder niks over de grootte van het nest. Het is een mooie gewaarwording als je dat zo ziet, erg bijzonder.

 

13 februari

Voor de echo moet haar buik geschoren worden vandaar dat we dat vandaag thuis maar vast hebben gedaan zodat dat morgen niet meer hoeft te gebeuren.

13 februari

Ik heb Zerline niet meegenomen gisteren op inzet omdat ik het me niet verantwoord leek om met haar te werken. Ondanks dat de echo morgen is heb ik sterke vermoedens dat ze drachtig is, maar het kan natuurlijk ook gewoon schijnzwanger zijn!!! Maar....... ze is dikker, sneller moe, heel aanhankelijk, honger als een paard en heeft al flinke tepels. Morgen is de echo.

26 januari

Ik merk aan Zerline nog niks, alleen is ze wel wat knuffeliger maar ook wat obstinater. 14 februari laat ik een echo maken.

20 januari

Zaterdag 15 januari ben ik inderdaad naar Duitsland afgereisd. Op de heenweg ben ik bij Jilian en Arie Gossink geweest en heb de puppy's van Chanti bewonderd. Ans Schellekens was daar ook en zij heeft nog even bij Zerline gevoeld, maar dacht ook dat ze nog niet zo ver was. Op zondag was de eerste ontmoeting van Archie en Zerline, Archie had belangstelling maar Zerline niet.

's Middags nog een poging gedaan toen bleef Zerline staan, Archie sprong wel vaak op haar maar er gebeurde niks.

Maandag weer elkaar ontmoet, Zerline wilde wel maar Archie had nu helemaal geen belangstelling meer en uiteindelijk lagen ze allebei op een stok te kauwen.'s Avonds nog een keer toen had Archie weer heel veel belangstelling en Zerline wilde ook maar het kwam niet tot een dekking.

Dinsdag (18 januari)hebben de honden elkaar weer ontmoet en dat heeft uiteindelijk tot een dekking geleid. Woensdag ben ik weer heen gegaan, Zerline wilde wel maar Archie had geen belangstelling meer. Dus het is bij die ene dekking gebleven. Nu maar afwachten of ze drachtig is.

14 januari

Vanmorgen weer naar de dierenarts geweest voor het bloedonderzoek. De uitslag is 7.95, we kunnen naar Duitsland. Hoewel ik zelf nog mijn bedenkingen heb, vandaag is pas de 8e dag en ook doet ze haar staart nog niet opzij. Maar Ayda krijgt wel steeds meer belangstelling en het bloedonderzoek liegt ook niet.

12 januari

Vandaag met Zerline naar de dierenarts geweest voor het bloedonderzoek. Ze gedroeg zich als een hovawatje, ze trilde in haar vel. De dierenarts heeft ook inwendig onderzoek gedaan en constateerde dat ze (gelukkig) nog niet dekrijp was. Ook de uitslag van het bloedonderzoek gaf dat aan, want de waarde was 2,8.

10 januari

Nou er is toch heel wat gebeurd het afgelopen weekend. Op zaterdag had ik dan contact met de eigenaar van Barolo. Barolo zou meerdere teven zou dekken en toevallig werd een van die teven op dezelfde dag loops als Zerline. Daarom heb ik in goed overleg met de fokcommissie besloten om naar de reserve reu te gaan, Archie vom Dünsener Bach, roepnaam Nanuh.

7 januari

Het is nu bloed geworden. Ze is ontwormd. De aangemelde pupeigenaren en ook de fokcommissie op de hoogte gesteld, geprobeerd met de eigenaar van Barolo te bellen, maar die kan ik zowel thuis als op z'n mobiele telefoon niet bereiken en de eigenaar van de reserve reu gemaild.

6 januari 2011

Zerline was zichzelf al veelvuldig aan het likken, daardoor wist ik dat het niet heel lang meer zou duren. Vandaag kwam er een beetje bruine smurrie uit.