Ayda

    Vader & Moeder

Dat is de naam die wij haar gegeven hebben, maar officieel heet ze Ajonja von der Tegelkuhle. Ze is geboren op 17 april 2001, ze is een zwarte teef. Haar ouders zijn: Adson vom Grossen Woog, een zwarte reu en Katrina von Etz, een blonde teef. Het nest bestond uit 12 pups. De fokkers, Uwe en Helga Wittmaack wonen in Duitsland en we hebben nog steeds contact met hen. Klik hier voor de stamboom van Adson en Katrina.

Met Ayda wilde ik graag een keer een nestje fokken, maar ze zakte twee keer voor de MAG+ test. We hebben natuurlijk ook HD foto's laten maken en de uitslag daarvan was HDB, botafwijking 1, Norbergwaarde 40.

Ayda is een heerlijke werkhond, hoewel ze wat onzeker is. Ik heb twee keer UV met haar gedaan en ze heeft haar VZH diploma. Ook heeft ze haar GG 1.


Ayda is een reddingshond

Met 9 maanden ben ik met haar gaan trainen bij de Reddingshondenwerkgroep Westervoort (RHWW) en na een wat moeizame start heeft ze in 2004 haar Basis diploma vlakte gehaald wat betekende dat ze mee mocht op inzetten. In 2005 haalde ze haar RH1, wat betekende dat ze mee mocht op buitenlandse inzetten. In 2005 zijn we dan ook in Noorwegen geweest en in 2007 in Spanje. Ook in Nederland hebben we al bij vele inzetten assistentie verleend. Meer hierover is te lezen op de website van de RHWW.