Zerline

  Resultaten   Vader   Moeder

Zerline is geboren op 13 april 2008. Haar officiele naam is Dratini's Bayleef en ze is een zwart blonde teef. Haar ouders zijn Biko van der Bremmerstee, een zwarte reu en Skoddevikas Black Amy, een zwartblonde teef. De fokkers zijn Torunn Kolberg en Roar Olsen en wonen in Noorwegen.Het nest bestond uit 5 teven, 3 zwartblond en 2 zwart. Zerline is eigenlijk een nicht van Ayda, de vader van Zerline, Biko, is een halfbroer van Ayda. Ze hebben namelijk dezelfde vader: Adson vom Grossen Woog. Het nadeel van een pup zo ver weg halen is, dat je niet zo vaak kunt gaan kijken, maar ik ben ik mei wezen kijken toen de pups 3 1/2 week oud waren en toen heb ik Zerline uitgekozen.

In juni heb ik haar opgehaald. Ze mocht in een vervoerskennel mee in de cabine en dat ging erg goed. Eigenlijk heeft ze, na eerst flink gekrijst te hebben, alleen maar geslapen.

De naam Zerline betekent "de Zoekende" en ook met haar wil ik graag het reddingshondenwerk gaan doen. Het karakter van deze teef is heel anders dan van Ayda. Zerline is veel opener, zowel naar mensen als naar andere honden. Uiteraard ga ik met haar naar puppytraining, maar ze is ook al meegeweest naar de reddingshondentraining. En ik moet zeggen, ze doet het al best goed. Ze kan namelijk heel goed apporteren.

Bij de reddingshonden trainen ook Maaike en Hans Schabbing en zij hebben ook een hovawart, Beau Bijou van Bommelberg. Beau is geboren op 24 december 1994 en familie van Zerline. De vader van Beau is Nike van 't Kevelham en de moeder is Esra von Gut Oberau. De fokker is M. Wagenaar. Later heeft zij nog een nest gefokt waaruit de moeder van Biko geboren is, Ofilou van Bommelberg. Beau is thans 14 jaar oud, niet meer zo fief en is twee jaar geleden geopereerd aan een stembandverlamming.