Nieuws

5 juni

Zerline is loops geworden. Volg het verloop via het blogspot

23 mei

Ik heb een blogspot gemaakt. Hier kunt u alles volgen over het aankomende nest van Zerline en Chito

http://vandeberenkerk.blogspot.nl

Kopieert u de url in uw browser

15 mei 2013

Hoera, de naam van de reu is bekend. Het is Chito geworden van Sia en Harry Beuving. Chito is een zwartblonde reu met een behoorlijk temperament, maar een vreselijk lief karakter en een echte knuffelkont. Samen met Sia doet hij mee aan wedstrijden agility. Net als Zerline is hij getest op DM ( Degeneratieve Myelopathie), beide honden zijn vrij van dit gen.Nu maar hopen dat Zerline gauw loops wordt.

 

24 maart 2013

Met Natascha en Rubio, Atie en Amber en ikzelf met Zerline naar de show geweest van KV Rijnland in Hazerswoude dorp. Rubio had een mooi verslag maar een zg omdat hij niet goed liep. Amber werd eerste met uitmuntend in haar klasse en Zerline werd ook eerste met uitmuntend en BOB. Verslag te lezen bij resultaten.

23 maart 2013

Vlak na de reünie gaf Nel te kennen niet langer te kunnen zorgen voor Nikki. Daarom moest er opnieuw gezocht worden naar een nieuwe eigenaar. Gelukkig heeft dat niet lang geduurd en is Nikki, nu Biek geheten vandaag naar haar nieuwe baas Hetty en Martin met hovawart Mas gegaan en woont vanaf heden in Zweden. 3 maal is scheepsrecht.

20 januari 2013

Vandaag heeft eindelijk de nestreünie plaatsgevonden. Vorig jaar uitgesteld wegens barre weersomstandigheden maar ook dit jaar was het weer niet heel goed, veel wind, ijzige kou en sneeuw. Maar dat heeft 6 van de 8 niet weerhouden om te komen. Het was een gezellig samenzijn, we hebben een workshop cirkeltraining gedaan onder de bezielende leiding van de fokster Astrid Reijerkerk, eigenaar van hondenschool De Spoorlijn. Daarna lekker binnen soep en brood gegeten en heerlijk met elkaar gepraat.

 

 

 

12 december

Ik heb een nieuwe fokaanvraag gedaan bij de Hovawartclub Nederland. Ben nu druk bezig met het zoeken naar een geschikte reu. De volgende loopsheid zal zich rond juni/juli 2013 aandienen. Als u interesse heeft in een pup dan kunt u zich via het sturen van een email vast aanmelden. info@vandeberenkerk.nl

24 november

Met Zerline naar de Winner geweest en heb haar uitgebracht in de kampioensklasse alwaar ze op de derde plaats is geëindigd met een uitmuntend. Ook Rubio, blonde reu en Amber zwart blonde teef waren er. Amber behaalde een tweede plaats met uitmuntend en Rubio een eerste plaats met zeer goed. Keurverslag is te lezen bij resultaten.

9 september

Met Zerline naar de CAC show geweest in Alkmaar. Hier heeft ze haar laatste U-tje gekregen zodat ze nu dus Nederlands Kampioen is.

1 september

Met Zerline naar de clubmatch geweest. Ze kreeg van de toch wat strenge keurmeester een ZG want ze is totaal uit vacht.

Rubio, Aias van de Berenkerk, de blonde door mij gefokte reu kreeg 1U in de jonge honden klasse en werd reserve kampioen. Super trots ben ik. Tevens kreeg hij het predikaat beste Nederlandse gefokte reu.

17 mei

Met Zerline naar de Joe Kat show geweest in Arnhem, eerste geplaatst in de open klasse, en reserve kampioen. Super trots. Het keurverslag is te lezen bij resultaten.

13 mei

Opnieuw moet er een door mij gefokte hond worden herplaatst. Indien u belangstelling heeft neemt u dan contact op. Het gaat om een zwartblond teefje, stamboomnaam Anthe van de Berenkerk, roepnaam Micky. Zeer sociaal en vriendelijke hond, mist wat basisregels maar luistert wel.

25 april

Maandag 23 april hebben we afscheid genomen van onze lieve Joy. Na 16 jaar en 4 maanden was haar lichaam op. In het bijzijn van René, Brendan en mezelf, heeft de dierenarts haar thuis in laten slapen. En ook vredig en rustig is ze heen gegaan. 's Avonds hebben René en ik haar weggebracht naar het D.U.C. in Kadoelen (Amsterdam) alwaar ze gecremeerd is samen met andere dieren en alwaar ze ook is uitgestrooid. Lieve Joy, we zullen je nooit vergeten. Je kan nu voor eeuwig achter de tennisballen aanrennen. Bedankt voor alles wat je voor mij en ons hebt betekend.

 

25 maart

Vandaag was de JongeHondenDag van het A-nest van de Berenkerk. Alle eigenaren waren aanwezig, heel hartelijk dank daarvoor. Natuurlijk ook leuk om alle honden weer eens te zien. De honden werden gekeurd op gedrag en exterieur.

Nestverslag gedrag: alle honden vriendelijk bij de kennismaking, bij geluid alle honden zelfstandig onderzoekend en nieuwsgierig, geen schrikreacties bij jasschort en allemaal zelfonderzoekend, over de gehele test buitengewoon goed herstel. Prima spel en goed baas-hond contact, vrolijke vrije honden, prima eigenaren en mooi temperament. Leuk om te zien het zelfoplossend vermogen

Nestverslag exterieur: goed geslachtstype, reu met uitstraling, mooi hoofd en expressie, mooie blonde kleur, teven mooie vrouwelijke expressie, allen goed gebouwd, goed gehoekt, prima staarten, staartdracht goed, enkele met zijwaarts gedragen staartpunt. Prima schaargebitten, lippen wat open, goed pigment, oogkleur i.h.a nogal licht, 1 met donker oog en 2 met middelbruin oog. Mooie vachten, sommige blonden nog wat veel aufhellung. Zwartblonde nogal gevarieerd in aftekening en sommige wat spaarzaam. Voor de leeftijd al prima gangwerk. Bij de keuring allemaal open en vriendelijk. Schofthoogte ligt rond het gemiddelde, reu 66, teven van 59 tot 63 cm.

23 maart

Hoera, het A-nest is vandaag 1 jaar. Gefeliciteerd allemaal.

17 maart

Naar de show geweest in Hazerswoude Dorp. Hier was ik nog nooit geweest, erg goede locatie, wel kleine ringen. Zerline was de enige hovawart en voordat de show daadwerkelijk was begonnen was ze al gekeurd, CAC (+IB) en BOB dus de hele dag wachten op de eindkeuring. Rasgroep 2 werd ook pas als laatste gekeurd maar daar werden we niet geplaatst. Het verslag is te lezen bij resultaten Zerline.

18 februari

Vandaag heeft Zerline onder mijn leiding haar GGB dilpoma behaald. Met 254 punten haalde ze een zeer goed. Heb getwijfeld of ik door ga voor het GG1 want dat programma is weer eens "vernieuwd", maar omdat ik toch op de club ben ga ik nog maar even verder. Altijd goed om bezig te zijn met je hond.

23 januari 2012

Vandaag heb ik mijn hondenschool ingeschreven in het handelsregister van de KvK onder de naam:"De Spoorlijn". Hiermee gaat er een droom in vervulling en ik hoop dat het een succes wordt. Meer info is te vinden op www.despoorlijn.nl

11 december

Hoera, vandaag is Joy 16 jaar geworden. We koesteren elke dag dat ze er nog is, maar soms is ze ook mega irritant, als ze niet haar eten wil eten, of niet mee naar buiten wil. Maar kunnen ook nog erg genieten als ze door het bos achter een balletje aan rent.

5 december

Vandaag samen met Amber, Maya, Zerline en Ayda gewandeld in recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar. De honden hebben het heerlijk naar de zin gehad en hebben lekker gerend, geravot en gezwommen.

26 oktober

Het nieuwe huis voor Amber bleek een luchtkasteel, de zondag nadat ze was opgehaald is ze weer bij terug gekomen. Maar, gelukkig voor Amber, reageerde Atie op mijn noodkreet op facebook en dinsdags is Atie komen kijken en wandelen met haar hovawart Ara en het klikte heel goed, mede doordat Amber toch een heel open en sociaal hondje is en heeft ze Amber meteen mee genomen. Elke keer als ik aan die dag denk dan krijg ik tranen in mijn ogen, want ik zou het moeilijk vinden om te leven met de gedachte dat er ergens op de wereld een hond rond zou lopen die, door mijn toedoen ( omdat ik er voor gezorgd heb dat Amber het levenslicht zag)geen goed tehuis zou hebben. Maar nu gaat ze, hopelijk, een lang en gelukkig leven tegemoet.

Vorige week heb ik een bultje weg laten halen op de heup van Zerline. Ik had al een punctie laten doen en daaruit bleek dat er onrustige cellen aanwezig waren. Nu is wederom het weefsel onderzocht maar bleek er gelukkig niks aan de hand te zijn. Het was een ontstoken haarzakje, zo'n haarzakje maakt hoorn en dat was gaan woekeren. Daardoor was de operatie snede ook veel groter dan ik gedacht had, want ze heeft zo'n 10 hechtingen. Maar dat komt weer goed.

5 oktober

Hoera, ik heb voor Amber een nieuw huis gevonden. Vrijdag wordt ze opgehaald door de nieuwe eigenaren.

21 september

Ik ben op zoek naar een nieuw huis voor Amber ( Athina van de Berenkerk) Door familie omstandigheden kunnen de huidige eigenaren niet meer voor de hond zorgen. Amber is nu 6 maanden oud, lief en sociaal, maar moet nog wel meer worden opgevoed. Indien u belangstelling hebt stuur dan een mail naar: info@vandeberenkerk.nl

 

12 september

We hebben een enerverend weekend achter de rug, met leuke en niet leuke mededelingen. Dan eerst maar de niet leuke. Vrijdag kreeg ik te horen dat de vader van Zerline en half broer van Ayda, Biko van der Bremmerstee op 11 jarige leeftijd is overleden. Daarmee is een prachtige hond verloren gegaan, weliswaar op leeftijd maar toch nog veel te jong. Gelukkig leeft hij voort in vele nakomelingen. Zondag kreeg ik te horen dat de moeder van Ayda, Katrina von Etz op de respectabele leeftijd van ruim 13 jaar is overleden. Beide honden, rust zacht.

Zaterdag was de dag van de jaarlijkse kampioensclubmatch van de HCN. Leuk dat Amber en Aevi ook hebben meegedaan. Ze kregen allebei een belovend en een mooi keurrapport.

Zerline was ingeschreven in de open klasse teven, alwaar nog 20 andere honden waren ingeschreven. Ze is als vierde geplaatst met ook een mooi rapport, te lezen bij resultaten. Ayda heeft mee gedaan aan het veteranen concours en is hierbij tweede geworden.

30 augustus

Vorige week donderdag is Ayda geopereerd aan haar stembandverlamming. Er was een eenzijdige verlamming aan haar linkerkant. Ze moest een nachtje in de kliniek blijven voor het geval er complicaties zouden ontstaan. Doordat er aan en in haar keel was gerommeld was daar natuurlijk zwelling en er was een kans op bloeding, dan had ze nog langer moeten blijven. Maar gelukkig niks van dit al. Vrijdag mochten we haar weer ophalen, ze was een echte patiënt. Ik denk dat ze nog steeds suf was van de narcose, maar met de nodige pillen vertrokken we huiswaarts. Vrijdags en zaterdags had ze nog een wat rochelende ademhaling maar je zag haar met de dag opknappen. Nu, na 5 dagen is ze binnen al weer best actief, maar buiten loopt ze nog langzaam. Ze kucht soms, want door de operatie kan ze de slokdarm niet meer helemaal sluiten en is de kans op verslikken groter. Blaffen heeft ze gedaan maar het is geen gehoor, heel zacht en erg hees. De operatiewond, die toch ongeveer 15 cm lang is, heelt mooi. Waarschijnlijk kan ze geen reddingshondenwerk meer doen, maar ik hoop dat ze nog een aantal jaren vrij kan ademhalen.

 

19 juli

Zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Mara in Tolbert. Mara woont met haar uit 4 personen bestaande mensenroedel in een huis aan een dijk met een hele grote tuin en heeft het hier dik naar de zin. Ze vond het leuk ons weer te zien en heeft lekker met Zerline geravot.

Maandag ben ik bij Maia op bezoek geweest in Alkmaar. Ook Maia vond het leuk om mij weer te zien. Ze is wel een hond die wat op zichzelf is, dat was ze in het nest ook al en dat kon je nu ook duidelijk zien.

Dan ben ik nu bij alle puppen op bezoek geweest. Ik hoop dat ze allemaal opgroeien tot fijne huishonden en ik wil iedereen daarbij succes wensen en als er wat is laat het me dan weten.

12 juli

Zoals ik al eerder vermelde dat Ayda "oud" wordt, ik maak me ook zorgen om haar. Al sinds een maand of 4 is haar conditie achteruit gegaan en heeft ze een raspende ademhaling. Hiervoor ben ik 4 weken geleden ook al bij de DA geweest en heb toen uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Daar is gelukkig niks uitgekomen. De DA vond wel artrose in haar rechter voorpoot en linker achterknie en raadde ons aan speciaal voer te gaan geven. Met 3 weken zou ze dan zich makkelijker kunnen bewegen. De raspende ademhaling zou ook kunnen komen van de pijn die de artrose geeft. Nu zijn we 4 weken verder, Ayda loopt wel wat gemakkelijker maar die ademhaling was nog steeds niet goed. Dus heeft de DA vandaag onder narcose een scopie gedaan van haar keel en longfoto's gemaakt en geconstateerd dat ze een stembandverlamming heeft. Bij een stembandverlamming kan de luchtpijp niet goed gesloten worden bij de ademhaling waardoor er te weinig zuurstofrijke lucht naar binnen gezogen kan worden. Als het heel erg warm is zou ze kunnen stikken. Daarom wordt ze in augustus hieraan geopereerd.

3 juli

Vandaag de hele dag gezocht in de Kennemerduinen bij IJmuiden naar een vermiste man. Helaas is de man niet gevonden. Ik heb met Ayda 2 uurtjes gelopen en haar toen rust gegeven in de auto. Zerline heeft heerlijk gewerkt de hele dag ondanks dat het erg warm was.

24 tot en met 26 juni

Dit weekend met Ayda en Zerline op training geweest in fort Barchon in België. De groep was niet zo heel groot maar dat gaf ons goed de gelegenheid om mooie oefeningen te doen. Ik merk nu toch wel dat Ayda "oud" wordt, ze heeft best lekker gewerkt maar op z'n Ayda's. Zodra ze het zoekcommando krijgt begint ze te blaffen en heeft zoiets van zoek jij het maar lekker zelf. Ik moet dan geen oogcontact met haar maken anders gaat ze helemaal niet meer bij me weg. Zerline daarentegen is heel erg zelfstandig. Ze blijft net zo lang zoeken tot ze het slachtoffer heeft gevonden zonder steun van mij. Als ze dan geur heeft dan gaat ze eerst controleren, ze komt dan terug naar mij, ruikt aan mij en dan aan de persoon die mee loopt, loopt vervolgens de andere kant op om daar nog een geurcontrole te doen en is dan pas overtuigd dat ze het slachtoffer heeft gevonden en verwijst heel mooi. Jullie snappen het dus wel ik heb een geweldig leuk weekend achter de rug.

 

19 juni

Vandaag op pupbezoek geweest bij Lola en Noortje. Met beide honden gaat het goed. Ze zitten samen op puppy les en na afloop kunnen ze nog even lekker spelen. Zerline was naar Lola toe heel lief maar Noortje snauwde ze de hele tijd af, zodat ik uiteindelijk Zerline maar in de auto heb gedaan.

 

13 juni

Het is te laat. Door allerlei bureaucratisch gedoe konden we niet eerder vertrekken dan in de nacht van maandag op dinsdag. Op zondag was er eindelijk toestemming van de Turkse overheid om met de honden het land in te mogen, toen konden de vluchten geregeld worden maar waren de mensen die toestemming moeten geven om met de honden te vliegen afwezig ivm Pinksterweekend. Deze middag is het levenloze lichaam van de vermiste man gevonden. We zullen nooit weten of de man nog geleefd zou hebben als we eerder hadden kunnen vertrekken.

12 juni

Ik ben opgeroepen om samen met Zerline te gaan zoeken in Turkije naar een vermiste nederlandse man. Je kan de zoekactie volgen op www.reddingshonden.nl

8 juni

Vandaag op bezoek geweest bij Micky. Ze leeft op een boerderij samen met haar mensenroedel Harry, Marion, Joost, Tom en Isabel en speelmaat(je) Roxy, een Anatolische herder. Micky is helemaal op haar plaats en heeft het heel erg naar haar zin.

4 en 5 juni

Om 18.00u kregen we een code 1 alarm, dementerende vrouw van 81 vermist in Wageningen. Om 20.00u waren we ter plaatse. Met Ayda heb ik gezocht to ongeveer 22.00u, Zerline heeft tot middernacht gezocht, toen was het zo donker dat we gestopt zijn. Zondag zijn we weer verder gaan zoeken en heb ik gewerkt met Ayda en Zerline samen. Heerlijk om te zien dat Zerline zo goed werkt na haar afwezigheid. Om 12.00u kwam de melding dat de vermiste vrouw door een reddingshond was gevonden, onderkoeld maar levend. De honden hebben hun nut weer bewezen.

2 juni

Vandaag op pupbezoek geweest bij Amber en Aivi, zo schrijf je het niet maar je spreekt het wel zo uit. Ook met deze 2 dames gaat het heel goed. Het is zo leuk om te zien dat de pups mij nog steeds herkennen. Zerline heeft lekker met Aivi gespeeld.

 

31 mei

Vandaag op bezoek geweest bij Rubio, het blonde reu. Rubio betekend blond in het Spaans. Een heerlijke hond, lekker vrij, speels en ondernemend.

 

Er zijn 8 puppen geboren. Meer is te lezen bij pups dagboek.

 

 

17 april

Hoera, vandaag is Ayda jarig, alweer 10 jaar.

13 april

Hoera, vandaag is Zerline jarig. 3 jaar jong is ze geworden.

1 april

Vandaag bereikte mij het droevige bericht dat er een nestzuster van Zerline, Dratini's Blastoise, roepnaam Stacy, is ingeslapen nadat er bij haar een kankergezwel in de darmen en uitzaaiingen in de longen was geconstateerd. Er zijn gelukkig nog maar weinig Hovawarts met kanker. Ik hoop dat dat in de toekomst zo blijft.

14 maart

Afgelopen weekend ben ik met Ayda op bivak geweest in Zeeland. Het trainingsweekend had als thema het zoeken in water. Ayda heeft het hele weekend heel goed gewerkt. Op de pagina van Ayda heb ik bij de fotogalerij ook nog foto's geplaatst.

Onze organisatie is ook gevraagd om naar Japan af te reizen, maar voor onze eigen veiligheid gaan we (voorlopig) niet.

14 februari

Hoera, de echo heeft bewezen dat Zerline drachtig is.

13 februari

Ik had gisteren net een emmer sop gemaakt om het huis te poetsen kreeg ik een sms, ja hoor code 1. We moesten naar Spijkenisse. Ik heb alleen Ayda meegenomen en ze heeft heel goed gewerkt. Helaas hebben we de vermiste persoon niet gevonden. Meer nieuws bij pups.

6 februari

Nadat we de hele dag op de training waren geweest, 's ochtends geoefend en 's middags hadden we theorie, kreeg ik om half zeven 's avonds een alarmerings sms: vermist kind 10 jaar Udenhout. Actie dus: spullen weer bijelkaar gezocht en in de auto. Waren we net op de plaats waar de zoekactie zou starten toen de melding kwam dat het kind terecht was. Gelukkig ongedeerd, dus konden we onverichterzake weer terug naar huis.

26 januari

De pagina met dagboek pups is geupdate met foto's van de ontmoeting.

10 januari 2011

Barolo, de uitverkorene reu zou nog 2 teven dekken. Een van deze teven is precies op dezelfde dag loops geworden als Zerline. Na overleg met de fokcommissie heb ik besloten om naar Archie vom Dünsener Bach te gaan. Een mooie zwartblonde reu. Bij ouders pups kan je meer over hem lezen.

7 januari 2011

Hoera, vandaag is Zerline loops geworden. Vanaf nu probeer ik elke dag onder kopje pups wat nieuws te schrijven.

18 december

Het winterse weer lokt naar buiten en zorgt voor veel plezier voor de honden maar ook voor de mens. En het zorgt voor leuke foto's en filmpjes. Op de fotopagina's van de honden staan ook nieuwe foto's.

 

 

11 december

Hoera, vandaag is Joy 15 jaar geworden.

De loopsheid van Zerline laat nog even op zich wachten. Ik hoop dat u ook geduld hebt.

14 november

Vandaag hebben Zerline en ik mee gedaan aan een GG wedstrijd op ons eigen terrein. Buiten de wedstrijd deden we ook mee voor ons GG-Beginners diploma. We zijn als 4e geëindigd en hebben een half GG diploma gehaald, we kwamen net 5,5 punten tekort voor een heel diploma. Normaal gesproken doet Zerline de vooruit plaats oefening heel goed, maar nu besloot ze om iets heel anders te gaan doen en dat kostte ons het diploma.

1 november

Gisteren een zoekactie gehad in Emmeloord. Ondanks de inzet van 66 personen en 44 honden hebben we de vermiste persoon niet gevonden. 's Morgens heb ik met Ayda gelopen en 's middags met Zerline. Beide honden hebben goed gewerkt.

De loopsheid van Zerline laat toch nog even op zich wachten, hoewel ik denk dat het niet lang meer gaat duren.

2 oktober

Zaterdag 2 oktober hebben de reddingshonden weer hun nut bewezen. We werden om 10.00 opgeroepen en om 13.00u begonnen we met zoeken. Het was een heel zwaar terrein met veel slootjes die over gestoken moesten worden en veel klei waar je soms tot je enkels inzakte, maar om 17.30u hadden we de vermiste persoon gevonden. Wederom een zoekactie die we met succes hebben af kunnen sluiten.

24, 25 en 26 september

Het was weer de tijd van het najaarsbivak van de reddingshonden. We hebben wederom heerlijk getraind op de basis van vliegveld Weeze in Duitsland. Op vrijdagavond een avondoefening, uiteindelijk het SO gevonden in een kast van een huis. Op zaterdag en zondag hebben we zowel op de vlakte als puin/gebouwen getraind. Zoals altijd heeft Ayda heel secuur gewerkt, niet te ver bij de baas vandaan, zodat ze daar ook steun bij kan zoeken. Zerline daarentegen is veel zelfstandiger, het maakt haar niet uit of een gebouw vol met rotzooi ligt, heerlijk om daar over heen te springen, niks geen voorzichtig gedoe. Dat heeft natuurlijk ook z'n nadelen, ik moet goed opletten dat het veilig genoeg is. Maar ik ben weer heel tevreden met wat ze hebben laten zien.

18 en 19 september

Dit weekend samen met Zerline meegedaan aan een dogtrail, georganiseerd door hondenschool Cunos uit Drachten. Tijdens de dogtrail moet je door middel van allerlei (padvinders)opdrachten je route door de omgeving zoeken, bij de posten zijn er dan allerlei spelletjes voor de honden. 's Nachts sliepen we in een tent, reuze gezellig. Op zaterdag hebben we wel 30 kilometer gelopen, zondag was gelukkig niet zo ver weg.

11 september

Er is een pagina bijgekomen voor de pups, die ik straks ga gebruiken om allerlei informatie weer te gaan geven. Tevens is er bij nieuws van april een filmpje geplaatst van de MAG test van Zerline.

6 september

Vandaag naar de clubmatch van de Hovawartclub geweest. Ik had Zerline ingeschreven in de open klasse en er deden 17 teven mee. Ze werd niet geplaatst maar kreeg wel een U. Tevens wat contacten gelegd met toekomstige puppy-eigenaren. Het keurverslag is te lezen bij resultaten.

Today we went to the clubshow from de Dutch Hovawartclub. There were 17 bitches in the open class, Zerline get an excellent.

 

29 augustus

De beslissing is gevallen, wanneer Zerline loops wordt dan ga ik naar de zwarte reu Barolo von Eisighofen van Holger Passon.

26 augustus

Met beide honden deelgenomen aan een zoekactie naar een vermiste man in Schagen. Mede dankzij de inzet van de reddingshonden werd de man door de politie levend, maar zwaar onderkoeld terug gevonden.

26 augustus

In mijn vakantie ben ik gaan kijken bij de 2 reuen. De zwarte reu was mooi, erg groot en had een leuk karakter. De eigenaar doet Breitensport met hem en ook de gewone gehoorzaamheid ontbreekt niet

De zwartblonde reu was ook mooi, hoewel hij door de wat open lippen erg kwijlde. Deze hond was wat drukker dan de zwarte maar had ook een heel leuk karakter. Met deze hond wordt in Duitsland getraind voor Schutzhund.

Dit weekend maak ik definitief mijn keus bekend.

15 juli

De Duitse Hovawartclub heeft groen licht gegeven. Het zijn de reuen: Barolo von Eisighofen, zwart en Archie von Dünsener Bach, zwart blond. Binnenkort ga ik de reuen bekijken en dan maak ik een definitieve keus. Op www.working-dog.eu kan je deze reuen bekijken.

De German Hovawartclub give her permission for using two male-dogs from Gemany, Barolo von Eisighofen, black or Archie von Dünsener Bach, black and tan.

13 juli

Het zoeken naar een geschikte reu is niet gemakkelijk maar heeft wel al een vastere vorm aangenomen. Er zijn 2 reuen die ik leuk vind, nu moet de Duitse Hovawartclub nog groen licht geven.

5 juli

De honden moesten in actie komen voor een zoekactie in Heemskerk. We hebben een deel van een duingebied afgezocht tot het te donker werd om te zoeken. Ik had beide honden mee, hoewel ik eigenlijk niet met twee honden tegelijk wil zoeken, maar Zerline moet toch leren om in de groep te lopen. Beide honden hebben prima gewerkt, Ayda zoals gewoonlijk rustig en bedaard en Zerline heeft vele meters gemaakt. Helaas hebben we de vermiste persoon (nog) niet terug gevonden.

26 en 27 juni

Dit weekend hadden we een training in een fort in België. In dit fort was het donker, nat en koud!, gelukkig was de buitentemperatuur erg aangenaam zodat het binnen lekker koel was. Zowel Ayda als Zerline hebben heel goed gewerkt. Wat opviel bij Zerline is dat ze wel 3 keer checked of ze een vreemde geur heeft en dan pas gaat verwijzen. Ik ben dan ook uitermate tevreden met deze manier. Zerline heeft nu ook haar basisdiploma puin/gebouwen gehaald.

This weekend we had training in a fort in Belgium. In the fort it was dark, wet and cold. Both dogs did it well. What I saw by Zerline was, that she checked three times the smell before she will refer to it. I am very proud that she is so secure in het work. Thats also the reason she get her basiccertificate building-rubbish.

24 mei 2010

Met Zerline naar de pinkstershow geweest in Arnhem, ze is tweede geworden met een ZG.

2 mei 2010

Vandaag weer met Ayda een zoekactie gehad in de binnenstad van Groningen waar we stadsparkjes en vijvertjes hebben afgezocht. Niets gevonden. Ik had ook Zerline mee maar het is er niet van gekomen om ook met haar te zoeken. Volgende keer beter.

25 april 2010

Hoera, Zerline is geslaagd voor de MAG+test.

Nu mogen we ook fokken, uiteraard volgens de richtlijnen van de HCN. Ik heb een fokaanvraag ingediend bij de fokcommissie, die gaan nu een aantal reuen uitzoeken die qua achtergrond en vererving goed bij Zerline passen en daar wordt er dan 1 uitgekozen. Als Zerline dan in het najaar loops wordt dan zal ze gedekt worden.

Zerline passed the dutch mental test MAG+ and now we can breed with her. De HCN will search for a mal dog and than in the autumn Zerline will be mated.

20 april 2010

Vandaag kreeg ik een cadeau uit Noorwegen. Elk jaar wordt er een hond uitgeroepen tot hond van het jaar en Zerline is Dratini of the year 2009 geworden. Ik ben zeer trots dat ze deze titel mag dragen.

16, 17 en 18 april 2010

We hadden trainingsweekend van de reddingshonden bij AKC "Waterland" in Purmerend. Lekker dichtbij. Ik had de caravan op het terrein gezet. Vrijdagavond hadden we een avondoefening op het industrieterrein. Ayda en Zerline hebben een prima oefening gedaan. Op zaterdag moesten we op linie lopen door het bos. Ik had beide honden mee en stond voor een dilemma, Zerline had nog nooit op linie gelopen maar ik kon haar ook niet aan de lijn houden want we moesten over omgevallen bomen klimmen. Dus heb ik haar maar los gedaan en het bringsel aan de halsband gedaan. En ik ben zo trots, want ze heeft prima gewerkt, geen één keer zomaar het bringsel opgepakt, Ayda met rust gelaten, goed met de linie meegelopen en als klap op de vuurpijl was ze als eerste bij het slachtoffer en heeft zelfstandig het bringsel opgepakt en naar mij gebracht. Ayda heeft ook heel stabiel gewerkt. s. Middags hebben we een waterzoekoefening gedaan en ook nu hebben ze allebei top gewerkt. Zondagmorgen hebben we nog een puintraining gedaan. Ayda heeft prima zelfstandig gewerkt, had wat hulp nodig om op het puin te komen maar daarna ging het goed. Zerline heeft van mij geen hulp nodig gehad ze weet alleen nog niet zo goed hoe ze het slachtoffer moet verwijzen, maar verder ging alles goed. We hebben weer veel geleerd dit weekend.

 

5 april 2010

Met Zerline naar de paashow geweest in Leeuwarden. De Finse keurmeester gaf de meeste honden een ZG, zo ook Zerline.

20 en 21 maart 2010

We hadden een druk weekend. Zaterdag met Zerline het UV examen gedaan en geslaagd. Zondag moesten Ayda en ik op inzet in Veghel. De vermiste persoon hebben we die dag niet gevonden. Later die week heeft een wandelaar het lichaam van de vermiste persoon gevonden.

28 februari 2010

Vandaag weer met Ayda op inzet geweest in Groningen, bij Lauwersmeer. Helaas hebben we de vermiste persoon niet gevonden. Zou eigenlijk vandaag met Zerline voor de MAG test oefenen, hopelijk kan dat nog een andere keer.

21 februari 2010

Hoera, vandaag heeft Zerline haar basisdiploma reddingshonden werk gehaald.

Today Zerline got her basic diplom resquedogs.

13 februari 2010

Wederom moesten Ayda en ik in actie komen voor een spoedinzet in Stevensbeek bij Boxmeer. Er waren in totaal 55 geleiders en 34 honden en dat heeft tot resultaat geleid, de vermiste persoon werd gevonden.

14 en 17 januari 2010

Het is druk voor de reddingshonden. 14 januari hebben we gezocht in het plaatsje Eernewoude bij Leeuwarden naar een 66 jarige man en zondag 17 januari hebben we wederom gezocht in Lelystad naar de vermiste vrouw. Helaas hebben de beide zoekacties niet tot resultaat geleid.

31 december 2009

Vanmiddag en een deel van de avond zijn Ayda en ik nog op inzet geweest en hebben we gezocht naar een vermiste vrouw in Lelystad. Tot op heden is de persoon nog niet gevonden.

20 december 2009

Vandaag naar de show geweest in Wijchen. Na een zeer moeizame tocht door de vele sneeuw kwamen we een half uur te laat aan op de show. Gelukkig begon de show wat later. De hovawarts waren als eerste aan de beurt. Er waren 3 reuen en 1 teef. Helaas had de keurmeester haar dag niet, 1 reu stuurde ze met een diskwalificatie uit de ring omdat hij een beetje grauwde naar een reu buiten de ring en Zerline kreeg een ZG maar dat was eigenlijk nog te goed vond ze want een G was meer op z'n plaats geweest. Het keurverslag durf ik bijna niet te publiceren maar is te lezen bij resultaten.

28 november 2009

Vandaag naar de Winner geweest met Zerline. Ik had haar ingeschreven in de tussenklas en ze werd eerste met uitmuntend dus ik ben weer zeer trots. Het keurverslag is te lezen bij resultaten.

Today we went to the Winnerdogshow and Zerline became first with excellent in het class.

15 november 2009

Vandaag op inzet geweest met Ayda in een plaatsje in Groningen waar we moesten zoeken naar een vermiste 82 jarige man. Wederom hebben de honden hun dienst bewezen aangezien we het slachtoffer binnen een half uur hebben gevonden.

11 november 2009

Hoera, de uitslag van de HD foto is binnen. HDA, norbergwaarde 40, geen botafwijking, onvoldoende aansluiting. Ik ben super blij met deze uitslag. Weer een stapje dichter bij het fokken.

30/31 oktober, 1 november 2009

Dit weekend ben ik met Ayda op inzet geweest naar Duitsland waar wij gezocht hebben naar een 55 jarige man, die sinds 9 september vermist was. We zaten lekker luxe in een vakantieresort van de Roompot, maar we hebben samen met de honden hard gewerkt. Het terrein was behoorlijk bergachtig en soms erg steil en dan valt het niet mee om met een zware rugzak op te lopen. Maar wederom hebben de honden hun dienst bewezen want zondag rond 12.00u is het lichaam van de vermiste man gevonden. Op de fotopagina van Ayda een impressie van dit weekend.

18 oktober 2009

Vandaag naar de Bundessiegershow geweest in Duitsland. Omdat de keuring al om 9.00u begon zijn we al op zaterdag weggegaan en hebben in een hotel overnacht. De keuring werd gedaan door mevr. Gisela Klöbge, erg streng en ze keek erg naar de staarten van de honden, ze vond dat er teveel krul in zat en er is zelfs een hovawart gediskwalificeerd omdat de staart te kort was met teveel krul. Ook een Nederlandse reu die hier kampioen is kreeg een ZG en werd niet geplaatst. Eindelijk was Zerline aan de beurt, showen is niet haar favoriete bezigheid en dat laat ze dan ook een beetje zien door heel ongeinteresseerd te staan, ze laat het over haar heen komen en de keurmeester schreef dan ook in haar rapport dat ze een beetje onder de indruk was, maar mijn mening is anders. Ook moest ik het gebit van Zerline beter schoonmaken, maar dat zag ze door de vingers. Uiteindelijk werd ze als tweede geplaatst, nadat we heel veel rondjes hadden moeten lopen omdat de keurmeester er niet uit kwam. Ze werd tweede omdat ze bij haar ogen een wit streepje heeft en dan lijkt het of ze een brilletje op heeft. Het rapport is te lezen bij de resultaten van Zerline.

Today we went to the Bundessiegershow in Dortmund and Zerline did it well again en became second best bitch in het class.

14 oktober 2009

Vandaag met Zerline naar Zeist geweest om bij dierenkliniek Dijkshoorn HD foto's te laten maken. De uitslag laat altijd even op zich wachten.

Today we went to the vet to make x-rays from the hips of Zerline. Now we have to wait for the results.

4, 5 en 6 september 2009

De hovawartclub bestaat 50 jaar en dat werd gevierd met een heel weekend hovawarts. De fokkers van Ayda, Helga en Uwe waren ook gekomen. Vrijdag was er een lezing over de rasstandaard van de hovawart. Zaterdag hebben we demo's gedaan met Ayda en Zerline als reddingshond en zondag was de clubmatch. Zerline werd voorgebracht door Nikki en werd 4e in de eindkeuring van haar klasse.

8 juni 2009

Zaterdag Zerline bij Nikki gebracht, want Nikki wilde Zerline showen op de CAC-spezialzuchtschau in Mönchengladbach op zondag. Zerline heeft het hier ook weer goed gedaan, van de 8 ingeschreven honden in haar klasse is ze derde geworden.

Met Ayda naar de training geweest van de reddingshonden. We hadden puintraining in Zutphen en daarna nog theorie in Duiven. Op de terugweg Zerline weer opgepikt en toen ik om kwart over zes vlak bij huis reed kregen we een oproep voor een inzet met code 1 wat betekent dat de vermiste nog in leven zou kunnen zijn. Dus thuis spullen gepakt en weer in de auto gestapt en richting Nijmegen, daar kwam ik net vandaan (bijna). Toen ik vlak voor Nijmegen was kreeg ik bericht dat de vermiste was gevonden door een van onze honden, dus kon ik weer omdraaien naar huis. Wederom hebben de reddingshonden weer hun dienst bewezen.

Ayda heeft het slachtoffer gevonden/ Ayda found the victom

Today Zerline went to the CAC-Spezialzuchtschau in Germany and she became third. There were eight other hovawarts in het class, so she did it well again.

I was with Ayda to the training of the resquedogs. And as you see on the pictures on the photopage Ayda did it very good. In the evening we get an sms alert because there was a women missing, so Ayda and I drive to the other side of Holland. The resque dogs found the missing women in only 5 minutes.

1 juni 2009

Hoera, vandaag is Zerline Nederlands Jeugdkampioen geworden. We waren naar de Pinkstershow in Arnhem. Helaas waren er maar 2 hovawarts ingeschreven, dus er was geen concurentie, want de andere hovawart stond in de open klasse. Het leuke is dat deze hovawart, Shanti, ook een dochter van Biko, Nederlands kampioen is geworden. Dus het was dubbel feest.

Today Zerline became Dutch Junior Champion. At the same time Shanti became Dutch Champion. She is also a daughter of Biko

24 mei 2009

Vandaag was er voor de reddingshonden een puintraining. Ayda heeft al vaker op het puin gewerkt en heeft ook deze keer heeft ze de slachtoffers snel gevonden, ondanks dat ze haar voetzool had geblesseerd en ik die eerst moest verbinden en een schoentje aan moest trekken.Het was voor Zerline de tweede keer dat ze op puin heeft gewerkt en ook zij heeft het heel goed gedaan. Het filmpje is gemaakt in maart toen ze de eerste keer op het puin was.

Today it there was training for the resquedogs at a collapsed building. Ayda and Zerline have worked very good. The movie is made in march and then it was the first time for Zerline.

10 mei 2009

Ik had Zerline ingeschreven voor de CAC show in Alkmaar maar kon haar niet zelf showen. Gelukkig wilde Nikki dat voor mij doen. Nikki is de eigenaar van de vader van Zerline, Biko van der Bremmerstee. En, wederom heeft Zerline hier de eerste plaats behaald en reserve CAC gekregen. Op de pagina met de behaalde resultaten is het verslag te lezen.

Today there was a show in Alkmaar, but I couldn't show Zerline here. So I was very happy that Nikki, the owner of the father from Zerline, Biko van der Bremmerstee, was able to show Zerline. The result you can read on the page with results.

17, 18 en 19 april 2009

Het was weer tijd voor ons halfjaarlijkse bivak. Deze keer zat ik in de organisatie en was het bivak bij onze eigen kynologenclub in Purmerend. We hebben het bijzonder getroffen met het weer. Vrijdagavond hebben we een avondoefening gedaan op het industrieterrein. Voor Ayda een "makkie" en voor Zerline de eerste keer in het donker maar dat was geen probleem. Zaterdag met Zerline op het water geoefend, dat was natuurlijk heel spannend maar ze heeft het voor de eerste keer goed gedaan. 's Middags een vlakteoefening gedaan met beide honden, allebei top gewerkt. Op zondag hebben we puin training gedaan en nu hebben allebei de honden heel goed gewerkt.

13 april 2009

Hoera, vandaag is Zerline 1 jaar. Wat gaat de tijd toch vlug. Aan de ene kant jammer, aan de andere is het toch ook wel weer fijn dat ze nu (soms) gewoon luisteren als je wat zegt!! U begrijpt wel wat ik bedoel.

Vandaag waren we naar de show in Leeuwarden. Er waren drie honden ingeschreven in de jeugdklasse en de keurmeester was iemand uit Slovenie. Hij was erg bang om de honden aan te raken. We moesten een rondje lopen, toen moesten we zelf het gebit aan hem laten zien (zo kon hij nooit controleren of alle kiezen aanwezig zijn) en toen nog een keer op en neer lopen en dat was het. Zerline werd 2e met een U.De keurmeester vond dat ze wat temperament zou mogen hebben. En hij had wel een beetje gelijk, Zerline stond erbij als een zoutzak. Ik kreeg ook geen contact met haar. Het was net of ze zei: Wat een saaie zooi. En natuurlijk heeft ze wel een beetje gelijk, we doen liever het reddingshondenwerk. Het keurverslag is te lezen op de pagina met behaalde resultaten van Zerline.

22 maart 2009

Vandaag zijn we naar de Jongehondendag van de hovawartclub geweest. Voor deze dag worden honden in een bepaalde leeftijdsklasse uitgenodigd voor een gedragstest en een exterierurkeuring. Als er een heel nest wordt gekeurd is vaak de vader en moeder van dat nest ook aanwezig en wordt er ook gelet op uniformiteit van het nest. Voor de hovawartclub is het van belang om mee te doen aan dit soort evenementen, zodat er controle blijft over de kwaliteit van de honden. De gedragstest bestaat uit een kennismaking met een vreemd persoon, een akoestische prikkel en een optische prikkel. Als laatste moet je met je hond spelen. Klik op gedragstest om deze te lezen. Klik op exterieurverslag om deze te lezen.

28 februari 2009

Vandaag naar de Martinidogshow in Groningen geweest. Dit is de eerste show waarin Zerline is ingeschreven in de jeugdklasse. Er deed in haar klasse maar 1 andere hond mee en dat was de hond van Sia Beuving. Haar hond, een zwarte teef Nica genaamd is precies 1 week ouder dan Zerline. Sia en Harry kennen wij al een hele tijd want zij hadden een blonde hovawart Astrix. Astrix was een broer van onze eerste hovawart Chinta ( Ans van de Hofwachtershoeve). Helaas is hij in het najaar ingeslapen. Toen wij eindelijk aan de beurt waren kon de keurmeester niet kiezen en moesten we rondlopen en nog een keer en nog een keer en toen weer staan en toen nog een keer rechtuit en toen nog een keer rond en toen wees de keurmeester naar mij en dacht ik dat ik tweede was geworden, maar het bleek dat we eerste waren geworden. Toen kwamen alle teven die eerste waren geworden nog een keer in de ring en toen werd Zerline nog reserve beste teef. Hoera, onze eerste punt is binnen. Keurverslag bij dilpoma's Zerline.

Today we went to the dogshow in Groningen. It was the first time that Zerline was in the juvenile class. There was an other bitch and she is one week elder than Zerline. When we got in the ring we have to run and again and again because the judge couldn't make a decission, but finally Zerline get the first place. Then the other bitches came in the ring and Zerline get the reserve best bitch.

 

15 februari 2009

Vandaag voor het eerst met Zerline op het puin geweest, bij de eerste oefening verdween haar speeltje in een gat, daarin zat een slachtoffer, toen ze erbij kwan deinsde ze eerste terug, maar met behulp van wat voer kwam ze dichterbij en ging toch blaffen. De tweede oefening was in de kelder van het gebouw, daar was het donker en erg nat, maar daar trok Zerline zich niks van aan. Ze liep frank en vrij door de kelder en vond het slachtoffer en na wat aanmoediging begon ze te blaffen. Als je op het puin werkt dan hebben de honden geen halsband om en daarom kunnen ze ook niet bringselen. De laatste oefening was een krabverstek en dat vond ze helemaal leuk. Het slachtoffer zat achter een deur en door te krabben en te blaffen moet ze laten weten dat ze iemand gevonden heeft en ook dat heeft ze goed gedaan. Ik ben weer supertrots. Foto's op de fotopagina.

Today it was the first time that Zerline must find a victom in a building that was collapsed. There was an exercise in the cellar of the building. It was dark and wet but Zerline doesn't care at all. Then there was an exercise that a person was hide behind a door and Zerline have to bark and scratch to the door so she can tell me that she found the victom and she did it well. Photo's on the photopage.

 

28 december 2008

Vandaag met de honden naar het strand geweest, voor Zerline was het de eerste keer, maar ze vond de zee wel leuk. Een paar keer is ze door het water gelopen en heeft ze het geproefd, maar dat was natuurlijk niks. Op de foto pagina van Zerline staan wat foto's en hier is een filmpje te zien. Er is ook een filmpje van Ayda en Zerline spelend in het bos.

Today we went with the dogs to the beach. You can watch the movie. You can also watch a movie about the dogs playing in the forrest.

 

7 december 2008

Eigenlijk zou het vandaag de laatse trainingszondag van de reddingshonden worden, maar de avond ervoor kregen we een oproep om een verstandelijk gehandicapte jongen te zoeken in Wolvega. Om half negen waren we daar en om tien uur reden we naar ons zoekgebied. Voordat we daar aankwamen kwam de melding dat de jongen terecht was. Terug bij de CP werd ons gevraagd om naar Bruinisse te gaan om daar verder te gaan zoeken naar een vermiste Urker visser. Uiteraard wilden wij dat wel dus zijn we vanuit Wolvega naar Bruinisse gereden. Nou is waterwerk niet de sterkste kant van Ayda dus ik was wel benieuwd wat ze zou doen op de boot. Gelukkig was het water redelijk kalm, maar even goed was Ayda erg gestresst. Haar bek was wijd open en ze stond te trillen op haar poten, maar toen we in de geurstroom van het slachtoffer kwamen begon ze toch te blaffen. Het moeilijke bij waterwerk is dat je niet weet of er inderdaad op die plek een slachtoffer is, dus is het ook erg moeilijk om je hond te belonen. Maar ze stond zo overduidelijk te blaffen dat het haast niet mis kon. Bij waterwerk gaan de honden 1 voor 1 op de boot en toen alle 4 de honden geweest waren is er een duiker naar beneden gegaan en die heeft toen een schoen van de vermiste gevonden. Niet veel later kregen we het bericht dat de vermiste matroos gevonden was. Het gevoel wat er toen door mij heen ging was erg dubbel. Vreselijk blij omdat je hond een goede prestatie heeft geleverd, maar erg triest omdat je weet dat er ook afscheid genomen moet worden. Maar ik ben erg trots op mijn hond, die voor het eerst op het water een slachtoffer heeft gevonden.

 

29 september 2008

Ik heb het hele weekend met de honden in trainingskamp gezeten. Twee keer per jaar hebben we een bivak en het najaarsbivak is al een aantal jaren op vliegveld Niederrhein in Duitsland. Voor het eerst was ik nu met twee honden en dat is best wel lastig want je wilt geen van de honden tekort doen. Op vrijdagavond houden we altijd een avond oefening. Zerline kon hierbij niet mee, dus zij moest op de kamer blijven. We moesten een stuk vlakte en gebouwen doorzoeken. Uiteindelijk na twee uur zoeken hadden we het slachtoffer gevonden.

De volgende morgen ben ik wederom met Ayda op stap gegaan. Ook nu moesten we vlakte en gebouwen afzoeken. Het slachtoffer lag in een stalen bunker en Ayda heeft een heel goede verwijzing gedaan.

's Middags was het de beurt aan Zerline. Eerst heb ik een verwijsoefening met haar gedaan en daarna hebben we de jonge honden los door het gebouw laten lopen. Zerline vond dit geweldig. Ze toont totaal geen angst. Het mooie is dat de honden ook door allerlei rommel lopen, zoals bouwafval maar ook heel veel gebroken glas. Het is dan ook onvoorstelbaar dat de voetzolen niet kapot zijn.

Na dit gebouw zijn we naar de toren gegaan. Hier konden de geleiders abseilen en werden de honden een stuk omhoog gehezen in een speciaal gemaakt hijstuig. Ook dit vond Zerline geen enkel probleem.

 

Na al deze indrukken heeft ze heerlijk geslapen.

 

 

 

 

 

 

Op zondag kregen we met de groep waar we al het hele weekend mee trainden een gebouw toegewezen en moesten we zelf oefeningen in elkaar zetten. Ook nu heeft Ayda weer heel goed haar best gedaan en twee keer het slachtoffer gevonden.

 

Met Zerline hebben ik twee keer een verwijsoefening gedaan. Ik zal vertellen hoe dat gaat. Het oefenslachtoffer speelt bij aanvang van de oefening even kort met de hond en rent dan weg naar een verstopplaats met een bringsel en speeltje. Als het SO verstopt is geef ik de hond een zoekcommando en laat deze los. De bedoeling is dat de hond als een speer naar de verstopplaats van het SO rent om daar het bringsel op te halen, wat ze vervolgens (eigenlijk) helemaal bij mij moet brengen. Dan zeg ik:"laat zien" en vervolgens rent de hond terug naar de plek waar het SO verstopt is. Ik ren achter de hond aan en als beloning voor het vinden van het SO speelt het SO en later de eigenaar met de hond.